Search
  • FlyFri 2020

Vi har brug for ferie

Vi har i 2019 også brug for at omdefinere, hvad ferie indebærer. Det er lov, at vi skal holde ferie, men der er ikke nogen lov om, hvad ferien skal indeholde. Vi har dog skabt os en forståelse i det seneste årti om at flytransport er en del af det at holde ferie. Vi har bare glemt at vi ikke har krav på at flyve, men kun har krav på ferie. Ferie har vi krav på, fordi vi har brug for at lade op og restituere. Vi skal samle ny energi. Det er derfor vi skal holde ferie. Mere kompliceret er det ikke. Der indgår ingen fly i ligningen. Det er noget vi er kommet til at putte oveni.


GrønForskel har netop i en artikel om ferie givet et rigt udvalg af grønne tiltag, så ferien kan gøres mere samvittighedsfuld for den rejsendes grønne konto.


Vi er dog i FlyFri kede af, at de glemmer et væsentligt område, som virkelig gør en forskel i CO2- regnskabet, når fokus rettes mod ferie. GrønForskel glemmer at nævne i deres mange forslag til optimering, at der findes alternative rejseformer til flyrejsen. Det er her vi, som ferieholdere, virkelig kan gøre en stor forskel i CO2 regnskabet. Det er en ny vane vi skal i gang med og derfor må vi blive ved med at minde hinanden om, hvor stor en forskel det at undgå flyveren som transportmiddel er. Derfor ærgrer det os i FlyFri, at transportformen bliver glemt på listen over punkter, for hvordan man som bevidst samfundsborger kan gøre en forskel for klima og miljø.


Læs evt. artiklen fra Grønforskel.dk via linket nedenfor, hvis du er enig i at der, hvor vi gør den største forskel på ferien er ved at være flyfri, så vær med og tilmeld dig kampagnen: FlyFri 2020.


https://groenforskel.dk/baeredygtig-turisme/


Skrevet af Kristine114 views0 comments